Ekstra vand på fjernvarmenettet i Vig

Vi oplever i øjeblikket, at vi har et problem med ekstra vand i vores ledninger på fjernvarmenettet i Vig. Vi tror, at vandet kommer fra en kundeinstallation, og derfor har vi brug for varmekunder i Vigs hjælp. Vi anbefaler, at varmekunder i Vig tjekker deres vandmålere. Hvis du oplever, at ...

Sommerhuskloakering i fuld gang på Hønsinge Lyng

Meter for meter bevæger gravemaskinerne sig frem på de smalle sommerhusveje på Hønsinge Lyng, hvor Odsherred Forsyning over de næste 2 år kloakerer ca. 800 sommerhuse.  

Selve gravearbejdet gik i gang i september, og de første skelbrønde og kloakledninger er lagt i jorden. Derudover har Forsyningen placeret en ny pumpestation for enden af Zentas Vænge. Den skal fremover lede spildevandet fra sommerhusene til renseanlægget i Højby, så colibakterier og andre urenheder ikke ender i naturen.

– Vi er utrolig glade for at være i jorden igen. Sommerhuskloakeringen er et ambitiøst projekt, der rækker mange år ind i fremtiden. Kloakeringen sker som led i Odsherred Kommunes Spildevandsplan, med det formål at beskytte vandløb og sikre Odsherreds gode badestrande. Kloakeringen vil også få en anden positiv betydning for sommerhusejerne, der fremover kan komme af med deres spildevand i perioder, hvor grundvandet står højt. Projektet på Hønsinge Lyng skrider støt fremad, og selvom det er svært at spå om vejrgudernes luner, ser projektets tidsplan i skrivende stund ud til at holde, fortæller Vagn Ytte Larsen, der er bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning A/S.

Frem mod 2025 omfatter kloakeringsprojektet ca. 2400 sommerhuse fordelt på områderne Hønsinge Lyng, Vig Lyng og Ellinge Lyng.

Terrænet gør arbejdet

Hønsinge Lyng kloakeres med et traditionelt kloaksystem, altså gravitation, de steder hvor spildevandet kan løbe af sig selv, og pumper til at løfte spildevandet, hvor det pga. områdets topografi er nødvendigt.

De færdigkloakerede sommerhusveje må dog vente et lille års tid, inden de kan få lov til at tilslutte deres spildevand til den fælles kloak. Imens Forsyningen kloakerer, tjener de nye kloakledninger nemlig et midlertidigt formål:

– Imens vi kloakerer, at vi nødt til at grundvandsænke, ellers er det ikke muligt at lægge rørene. Vi bruger samtidig de nye ledninger til at udlede grundvandet til Fuglebæks Å, forklarer Maj-Britt Greve, projektleder i Odsherred Forsyning. 

Samarbejdsform styrker kompetencerne

For at løse den ambitiøse kloakeringsplan har Odsherred Forsyning valgt en samarbejdsmodel for de næste 6 år.

– Udbudsformen kaldes Partnering. Den går i al sin enkelthed ud på, at vi over de næste 6 år samarbejder med det samme entreprenørfirma – Per Aarsleff A/S og det rådgivende ingeniørfirma Envidan. Igennem partnerskabet får vi opbygget vigtige kompetencer og erfaringer, der ellers ville gå tabt, hvis vi skulle sende projektet i udbud hvert eneste år.  Som partner forpligter man sig til at nå målet, både hvad angår økonomi og kundetilfredshed. Rammes målet ikke, skal begge parter medvirke til at betale udgifterne, fortæller Fanny Villadsen, direktør i Odsherred Forsyning.

Plads til alle

-Vi forsøger at tage mest muligt hensyn, bl.a. ved ikke at arbejde i weekenderne og skolernes ferier, og vi bestræber os på at informere grundejerne så tidligt som muligt i projektet. Vi er meget glade for den gode dialog, vi har med grundejerne derude og vi synes, at vi bliver mødt med stor forståelse for projektet. Vi kan ikke helt undgå at genere trafikken, men vi gør, hvad vi kan for at mindske den. Bl.a. er gravearbejdet på Smidholmsvej og Lyngvej planlagt til at foregå uden for højsæsonen, afslutter Fanny Villadsen.   

Scroll to Top