Ekstra vand på fjernvarmenettet i Vig

Vi oplever i øjeblikket, at vi har et problem med ekstra vand i vores ledninger på fjernvarmenettet i Vig. Vi tror, at vandet kommer fra en kundeinstallation, og derfor har vi brug for varmekunder i Vigs hjælp. Vi anbefaler, at varmekunder i Vig tjekker deres vandmålere. Hvis du oplever, at ...

Renseanlæg klargøres til festival

Forsyningens driftsfolk er i fuld sving med forberedelserne til årets Vig Festival. Renseanlægget i Vig gennemgår en mindre ombygning, for at kunne håndtere de store mængder festival-spildevand

Renseanlægget i Vig modtager til dagligt spildevand fra ca. 4.000 indbyggere, men i festivalperioden bliver belastningen på anlægget næsten tredoblet – og det er ikke helt almindeligt spildevand der kommer ind. Øl-tis indeholder nemlig mere ammoniak, som må blæses væk fra renseanlægsbassinerne med særligt udstyr. Festivalspildevand indeholder også en større koncentration af toiletpapir end almindeligt spildevand.

“Indløbsristen på renseanlægget stopper til flere gange om dagen i festivalperioden. Driftsfolkene må grave risten fri af papir med river og andre haveredskaber,” oplyser forsyningens driftschef, Otto Jensen.

Kampagne har effekt

Sidste år søsatte forsyningen en kampagne, som skulle få festivalgæsterne til at bruge mindre toiletpapir, og spørger man ude på renseanlægget, så virkede det.

 “I 2014 kørte vi 1,5 ton papir på forbrændingen hver dag i festivalen, men i 2015 var mængden reduceret med 25 %” fortæller Fanny Villadsen der er kommunikationsansvarlig hos forsyningen.

“Derfor vil festivalgæsterne, også i år, kunne se en plakat fra Odsherred Forsyning på indersiden af alle toiletdørene. Vi håber nemlig på at reducere mængden af toiletpapir endnu mere”.


Du kan se plakaten her

Scroll to Top