Mulige forsinkelser på tømninger

Grundet sommerferietravlhed kan der forekomme forsinkelser på tømninger i forhold til den uge, som tømningskunder får varslet pr. sms.

Peace, love og harmony i Asnæs

På Stadionvej i Asnæs blev et almindeligt regnvandsbassin forvandlet til et symbol på fællesskab og kreativitet, da en driftsmedarbejder lagde vejen forbi og opdagede farverige stofblomster på hegnet omkring bassinet.


På Stadionvej i Asnæs har Odsherred Forsyning et regnvandsbassin, et vigtigt anlæg, der hjælper med at håndtere regnvandet og beskytte området mod oversvømmelser. Men en dag i slutningen af juni blev dette funktionelle sted forvandlet til noget mere – et symbol på fællesskab og kreativitet.

Overraskende rutinebesøg
Finn Olsen, der er driftsmedarbejder i forsyningen, skulle foretage en visuel kontrol af regnvandsbassinet. Som en del af hans rutinebesøg lagde han vejen forbi det aflåste hegn, der omgiver bassinet. Men denne junidag skulle vise sig at byde på en anderledes og noget mere overraskende oplevelse end ved de mange andre besøg, han har foretaget.

Allerede på afstand kunne Finn se, at noget var anderledes. Der hang noget på hegnet, og hans første tanke var: ”Ej, hvad er nu det?” Han forestillede sig det værste, måske hærværk eller graffiti, noget der ville kræve tid og ressourcer at fjerne. Men da han kom tættere på, blev hans bekymringer erstattet af glæde og forundring.

Blomster af stof
På hegnet blev han mødt af et hjerte og stofblomster i alle regnbuens farver. Blå, gule, røde og lyserøde blomster, alle lavet af omhyggeligt klippede stofstrimler, var fastgjort i et dekorativt mønster. Der lå tydeligvis et stort arbejde bag denne smukke udsmykning.

Hvem, der har lavet dette kunstværk, står dog hen i det uvisse, for der var ingen afsender og intet tegn på, hvem der havde skabt denne farverige hilsen.

Finn stod et øjeblik og betragtede synet. Det var, som om hele området omkring regnvandsbassinet var lidt forvandlet. Et sted, der normalt mest bliver set som en nødvendighed for byens infrastruktur, var nu et symbol på fred, kærlighed og harmoni. Der var noget magisk ved de farverige blomster, som blidt svajede i vinden.

Fred og harmoni
Han tænkte over, hvordan uventede handlinger kan bringe glæde og skønhed ind i folks hverdag. Et simpelt hegn var blevet til et lærred for kreativitet og et sted for fællesskabsfølelse. Det mindede ham om, at der er mennesker i Asnæs, som værdsætter lidt skønhed og ønsker at dele det med andre, helt uden at tage æren for det.

Den dag blev Finns sædvanlige rutine til noget helt særligt. Han kunne ikke lade være med at smile, mens han gik videre og fortsatte sin visuelle kontrol. For uanset hvem der havde skabt denne smukke udsmykning, var én ting sikkert: der er masser af peace, love og harmony på Stadionvej i Asnæs.

Fakta
Et regnvandsbassin er en slags stor, kunstig dam, der er designet til at opsamle og opbevare regnvand. Det bruges ofte i byområder for at håndtere store mængder regn, der falder på hustage, veje og andre overflader, hvor vandet ikke kan trænge ned i jorden.

Hvad gør et regnvandsbassin godt for?
Forebygger oversvømmelser: Når der falder meget regn på kort tid, kan kloaksystemet blive overbelastet. Et regnvandsbassin hjælper med at opsamle vandet og dermed mindske risikoen for, at vandet oversvømmer gader.

Renser regnvandet: Når regnvandet løber fra veje og hustage, kan det samle snavs, kemikalier og andet forurening op. I et regnvandsbassin kan nogle af disse stoffer bundfælde sig eller blive nedbrudt naturligt, inden vandet langsomt ledes videre.

Skaber levesteder for dyr og planter: Et regnvandsbassin kan også fungere som et lille vådområde, hvor dyr som fugle, frøer og insekter kan leve, og forskellige planter kan gro. Dette kan være med til at øge biodiversiteten i området.

Forsinker vandstrømmen: Ved at opsamle og langsomt frigive regnvandet hjælper regnvandsbassinet med at mindske hastigheden, hvormed vandet strømmer videre til f.eks. kanaler og åer. Dette kan reducere risikoen for erosion og skader på vandløb og andre naturlige områder.

Kort sagt hjælper et regnvandsbassin med at kontrollere og forbedre håndteringen af regnvand i byområder, hvilket både beskytter miljøet og menneskers ejendom.

Odsherred Forsyning har mere end 60 regnvandsbassiner i Odsherred.

Blomsterhegn-regnvandsbassin-Stadionvej-Asnaes
Blomsterhegn-regnvandsbassin-Stadionvej-Asnaes
Blomsterhegn-regnvandsbassin-Stadionvej-Asnaes
Blomsterhegn-regnvandsbassin-Stadionvej-Asnaes
Blomsterhegn-regnvandsbassin-Stadionvej-Asnaes

Scroll to Top