Igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng fortsætter som planlagt

Odsherred Kommunes byråds beslutning om pause i sommerhuskloakeringen omfatter ikke den igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng, der fortsætter som planlagt, til vi er færdige med arbejdet på den etape, der er i gang.

Forsyninger i samarbejde

Odsherred Forsyning har sammen med tre andre forsyninger stiftet "KompetenceCenter Sjælland ApS". Det nye selskab skal styrke videndeling, samarbejde og indkøbsekspertise hos forsyningerne.

Odsherred, Kalundborg, Ringsted og Faxe forsyninger vil fremover få glæde af hinanden i et nyt samarbejde. Det fælles selskab, KompetenceCenter Sjælland, kaldes i daglig tale KCS, og opfylder flere formål. Først og fremmest vil de fire forsyninger fokusere på videndeling og ekspertise omkring indkøb og udbud. Derudover kan der bl.a. udveksles særlige kompetencer inden for områderne personalejura, kommunikation og IT. 

Branchen har de seneste par år set flere eksempler på store fusioner mellem forsyningsselskaber. Hvilket har betydet enden på en række lokale forsyninger.

Bestyrelsen i Odsherred Forsyning, og i de øvrige tre KCS forsyninger, er kendetegnet ved ønsket om lokal tilstedeværelse, og nærhed til kunderne. Igennem KCS vil man derfor arbejde for at opnå stordriftsfordele, f.eks. ved at købe ind sammen, og udveksle særlige medarbejderkompetencer – uden at skulle fusionere. Arbejdspladser og den lokale forankring fastholdes hos de enkelte forsyninger.

“Vi læner os op ad hinanden, for at blive dygtigere og mere effektive. Ved at købe ind sammen, og lave fælles udbud, kan vi reducere udgifterne til eksterne leverandører. Det giver rigtig god mening.” Fortæller direktør i Odsherred Forsyning, Ghita Hansen.

KompetenceCenter Sjælland ApS blev officielt stiftet d. 1. september 2016.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner